Cide Bayram Yusuf Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Belgegeçer : 0(366)8663236
WEB https://cideotelcilik.meb.k12.tr
Adres : Kasaba Mah. Bayram Aslan Sok. No.1 Cide/KASTAMONU
VİZYON : İlimizde öncelikli tercih edilen, AB normlarına uygun öğrenci yetiştiren, Turizm sektöründe adından söz ettiren okul olmak ve okulumuzun, kurum kültürü ve personel potansiyeli ile gelişime odaklı, güvenilir bir kurum olarak tanınmasını sağlamaktır. Kalite güvence sistemi dahilinde ve uluslar arası alanda tanınan mesleki eğitimi ve üretimi, mesleki ve kişisel gelişim alanında paydaşlara en iyi hizmeti veren kurum olarak öne çıkarmaktır.
MİSYON : Okul çevresine güven veren, Milli değerlere saygılı, evrensel düşünceyi benimsemiş Turizm sektörüne nitelikli kalifiye eleman ve yüksek öğrenime turizm sektörünü benimseyip kabullenmiş öğrenciler yetiştirmekti
BAŞARILAR : Ulusal ve Uluslararası Başarılarımız: 2018 İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivali Yarışmalarında; ´´Yılın En İyi Lisesi Yarışması Ekip´´ dalında 2.lik alarak Gümüş Madalya ´´Öğrenci Balık Yarışması´´ dalında 2.lik alarak Gümüş Madalya ´´Öğrenci Balık Yarışması´´ dalında 3.lük alarak Bronz Madalya ´´Öğrenci Ana Yemek Yarışması´´ dalında 3.lük alarak Bronz Madalya ´´Öğrenci Restoran Tatlı Tabağı Yarışması´´ dalında 3.lük alarak Bronz Madalya ´´Öğrenci Ana Yemek Yarışması´´ dalında 3.lük alarak Bronz Madalya 2017 Antalya Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışmasında Türkiye 2.incisi olarak Altın Kep Kupası, 3 Altın Madalya ve 1000 TL para ödülü kazandık. 2016 Antalya Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışmasında Türkiye 1.incisi olarak Altın Kep Kupası, 3 Altın Madalya ve 1500 TL para ödülü kazandık. 2014 Antalya Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışmasında Türkiye 2.incisi olarak Altın Kep Kupası, 3 Madalya ve 1000 TL para ödülü kazandık. 2014 İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivali Yarışmalarında; ´´Chef Student Fish Competition´´ dalında 3.lük alarak Bronz Madalya ´´Chef Student Main Course Dish Competition´´ dalında 4.lük alarak Merit Madalya Ödülü ´´Chef Student Pasta Competition´´ dalında 4.lük alarak Merit Madalya Ödülü kazandık., 2011 Hollanda-Amsterdam´da düzenlenen Avrupa Otelcilik ve Turizm Okulları Mutfak ve Kokteyl Yarışmasında Ülkemizi Başarıyla Temsil Ettik. 2011 İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivali Yarışmaların da Novice Pastry Junıor dalında 4. olarak Mansiyon Ödülü Kazandık. 2011 Proje Tabanlı Beceri Yarışmasında İl´de Mansiyon Ödülü Aldık. 2008 Proje Tabanlı Beceri Yarışmasında İl birincisi, Bölge Birincisi Olduk. Türkiye Finalinde Mansiyon Ödülü Aldık. 2007 Proje Tabanlı Beceri Yarışmasında İl birincisi, İkincisi ve Mansiyon Ödülü Kazandık. 2005 AEHT Yarışması Bar Dalında Avrupa 3. Olduk. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Aşçılar Federasyonu tarafından düzenlenen Altın Kep Yarışmasında okulumuz Türkiye 1.liği kazanmıştır. Ayrıca okulumuzun 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle yürütmekte olduğu(Portekiz ve Çek Cumhuriyeti) bir mesleki proje(öğrenci hareketliliği)bulunmaktadır. Okulumuz, öğrencilerimizin mesleki proje ve yarışmalara katılmasını desteklemektedir.

Otel Odası :30
Saatler : 08:20-16:30-17.20
Isınma : Doğalgaz-Kaloriferli
Lojman : Kaloriferli Sayısı:8
Servis :
Ulaşım : Kastamonu - Cide / Bartın - Cide
Yerleşim Yeri : Cide/KASTAMONU
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 130 KM
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Voleybol, Futbol, Basketbol, Futsal, Masa Tenisi, Kros, Satranç, Boche, Puanlı Atletizm
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Erasmus+ Mesleki Öğrenici ve Personel Hareketliliği Kapsamında Yurtdışı Staj Projemiz devam etmektedir.